Beställ biljetter till VÄV 2021 redan idag!

Vävmässans öppettider

Torsdag 23 september   9–18
Fredag   24 september   9–18
Lördag   25 september   9–17

Priser för entré, bussutflykt & föreläsning

  • Entréavgift, endagsbiljett, datummärkt: 180 Sek
  • Tredagarsbiljett: 450 Sek
  • Föreläsningar: 180 Sek
  • Bussutflykter, se info under bussutflykter.
  • Under 18 år fritt inträde.

Tänk på att du behöver ha en entrébiljett för att gå på föreläsning.

Mässan för väventusiaster från hela världen.

Välkommen till VÄV 2021 i Halmstad – en kreativ mötesplats för alla som älskar textil! Under tre dagar 23, 24 och 25/9 fylls Halmstad Arena av textil, textilt hantverk, vävning, föreläsningar och textil konst.

På VÄV2021 träffar du alla som arbetar med det senaste inom vävning. De som kan berätta om hur vävningen går till och som ger dig inspiration och nya idéer.

Boka en föreläsning i ett ämne inom det textila område som du vill veta mer om eller följ med på en bussutflykt till intressanta resmål runt om i Halland.

Halmstad Arena. Bild: Anders Andersson

Bussutflykter i samband med VÄV 2021.

Bussutflykt söderut

Den anrika och högst moderna textilverkstaden Märta Måås-Fjetterström. Vävaren i Båstad där du kan se hur linnevävning går till och köpa dig riktiga linnelakan och linnehanddukar. Östra Karups vävstuga, en vävstuga som sjuder av liv där vävstolarna är igång och både nya och äldre textilier visas. På Östra Karups bygdegård äter vi lunch.

Bussutflykt norrut

Besök Varbergs Kulturhistoriska museum med en vidunderlig vy över havet och Varberg. Här får du träffa Bockstensmannen, se textilier i en unik utställning och uppleva fästningens alla skrymslen och vrår. 

Bussutflykt österut

Bonadsmuseet i Unnaryd är en riktig pärla. Här kan du se en unik samling av måleri. Du får se en vadmalsstamp där ylletyger bearbetas och på Unnaryds vävstuga visas textilier.