Bussutflykt norrut, Hallands kulturhistoriska museum i Varberg, Bockstensmannen och textilutställning.

Kategorier

  • Bussutflykter

Dag/tid

  • 23 september
  • 24 september

 

 

 

8.00 Resa Halmstad-Varberg

Varbergs museum, visning av Bockstensmannen och specialvisning av en utställning med textilier från samlingarna.

Lunch ingår i resan.

ca 14.00 Åter i Halmstad

Pris: 400:-

www.museumhalland.se

Engelskspråkig guide finns.

Beställ din resa hos Ticketmaster.

 

Varbergs fästning är målet för Vävmässans bussutflykt norrut. I den majestätiska fästningen vid havet i Varberg ligger Hallands kulturhistoriska museum. Länsmuseet berättar om Hallands historia, Varbergsskolans konst och huvudattraktionen är Bockstensmannen. Dessutom visas tillfälliga utställningar på kulturhistoria – och/eller samtidstema.

Vi kommer att få en visning där det berättas om den internationellt kända Bockstensmannen med sin unikt bevarade medeltida dräkt i vävt ylletyg. Du får även stå öga mot öga med en rekonstruktion av mannen. På vår vandring genom museet gör vi några korta nedslag i Hallands historia. Museet tar dessutom fram särskilt för Vävmässans utflykt, ett urval vävda textilier ur museets samlingar. Här får man möjlighet att studera föremålen nära och diskutera med kunnig museipersonal. Visningarna görs i halvgrupper så att det underlättar diskussioner och frågor.

Lunch serveras i Kafé Längan och bredvid kaféet finns museibutiken, där det finns ett rikt utbud av halländska souvenirer, litteratur och konsthantverk.

Som avslutning på dagen blir det visning på Varbergs fästning, en tidsresa från medeltid till idag. Dansk och svensk historia vävs samman på Varbergs fästning. Vi besöker bland annat den unika spiralgången Kockenburg som leder ner till kanonrum från 1600-talet, och en medeltida fängelsehåla.  Vandringen på fästningens vallar ger en bedövande vacker utsikt över staden Varberg, strandpromenaden och västerhavets vågor. Varmt välkomna hälsar Hallands kulturhistoriska museum!